Cambria

Rośliny w mieszkaniu i na tarasie, co lubią, a czego nie? Jak je uprawiać i chronić przed szkodnikami i chorobami. Informacje dotyczące na temat różnych gatunków oraz porady jak sobie radzić z problemami w uprawie roślin doniczkowych.

Moderator: wika001

Regulamin forum
Maria68
Aktywny
Aktywny
Cambria

autor: Maria68 » 28 mar 2011, 13:11

Mam problem z moją cambrią która po przesadzeniu zaczęła żółknąć i pojawiły się jakieś brązowe plamki na liściach. Czy myślicie, że to tylko czasowy efekt przesadzenia, czy może coś jej dolega?

Wandzia
Aktywny
Aktywny
Re: Cambria

autor: Wandzia » 08 wrz 2011, 10:13

Kolejny wątek, który ma połowicznie opisany problem chorującej rośliny - z tak marnego opisu nie da się za wiele wywnioskować, a jak jeszcze nie ma fotografii liści to jest swoista zabawa we wróżkę co dolega Twojej Cambri. Podaj też wiek Twojej rośliny bo może to też mieć wpływ na ogólny jej stan i kondycję. Wydaje mi się znając wymogi pielęgnacji Cabrii, że jej niedyspozycja może być wynikiem właśnie tego przesadzenia, cambrie przesadzamy jeśli jest tego konieczność - jeśli nie ma 100% nie ruszamy jej z donicy. Tak więc daj jej chwile pielęgnuj jak dotychczas powinna odbić i wypuścić nowe pędy z których zrobisz sadzonki.

Wróć do „Rośliny doniczkowe”