zakup działki

W ogrodzie może wydarzyć się dużo nieprzewidzianych sytuacji ? ten dział właśnie im jest poświęcony. Informacje na temat specyficznych problemów związanych z pracami ogrodowymi, aranżacją ogrodu, uprawą oryginalnych gatunków roślin.

Moderator: wika001

Regulamin forum
mlody_84
Aktywny
Aktywny
zakup działki

autor: mlody_84 » 05 kwie 2011, 18:46

Chcę kupić działkę z fajnym domkiem. Jednak mam pewną wątpliwość i pytanie do was czy regulaminy ROD nie zezwalają na, jak to określają "dłuższe zamieszkiwanie"?Jak to wygląda w praktyce. Domek i działka az kusi aby przebywać tam dłużej niż tylko w okresie zawartym w regulaminie

Malvina
Zainteresowany
Zainteresowany
Re: zakup działki

autor: Malvina » 18 wrz 2011, 13:05

Młody, ale Ty chaotycznie piszesz coś niemożliwego. Ale nic spróbujemy Ci pomóc.
Regulaminy ROD faktycznie zabraniają na stałe zamieszkanie posesji objętej właśnie jej regulaminem.
Ale jeśli odpowiednio wcześnie zgłosisz i umotywujesz swój powód pomieszkiwania to myślę, że na okres wiosenno letni jak najbardziej będziesz mógł sobie pomieszkiwać w owym domku. Zgłoszenie jest o tyle istotne w przypadku jeśli dany ogród z domkiem posiada ochronę. To ułatwia pracę strażnikom bo mają z góry wiadome, że w domku pomieszkuje sam właściciel a nie jakiś nieproszony gość.

Wróć do „Inne tematy ogrodowe i działkowe”