Rośliny do wiszących koszyków

Rośliny w mieszkaniu i na tarasie, co lubią, a czego nie? Jak je uprawiać i chronić przed szkodnikami i chorobami. Informacje dotyczące na temat różnych gatunków oraz porady jak sobie radzić z problemami w uprawie roślin doniczkowych.

Moderator: wika001

Regulamin forum
Aniamk
Aktywny
Aktywny
Rośliny do wiszących koszyków

autor: Aniamk » 07 kwie 2011, 13:53

W tym roku planuję w altanie powiesić kosze z kwiatami. Jakie rośliny możecie mi polecić?

Malvina
Zainteresowany
Zainteresowany
Re: Rośliny do wiszących koszyków

autor: Malvina » 28 wrz 2011, 7:40

Ja mam w altanie powieszone surfinie i genialnie się sprawdzają jak w pełni się rozrosną i zakwitną wyglądają obłędnie. Mam też dwie kompozycje zrobione z mieszanki kwiatów w jednym koszu i jest to po po prostu moja duma - każdy gość w altanie zwraca na te dwie kompozycje szczególną uwagę. Kompozycja składa się z kępy Petunii Flamingo, Petuni Supertunia Priscilla oraz Werbeny 'Wildfire White. Drugi zaś kosz jest kompozycją Stokrotki Symphony Orange, Kocanki, Bacopi Sutera Abunda Blue oraz Werbeny Aztec Grape Magic. Serdecznie polecam robić takie mixy w koszu bo cudownie wyglądają i do tego pięknie pachną.

Wróć do „Rośliny doniczkowe”