sztuczne kwiaty

Dział poświęcony kwiatom ogrodowym, doniczkowym i ciętym. Jeśli zastanawiasz się które kwiaty są łatwe w uprawie, a które wymagające, czy dany gatunek kwitnących roślin będzie odpowiedni do Twojego ogrodu, albo szukasz kwiatowych inspiracji, zapraszamy do tego działu.

Moderator: wika001

Regulamin forum
mariolanowak30
Aktywny
Aktywny
sztuczne kwiaty

autor: mariolanowak30 » 10 kwie 2011, 16:57

Witam,

Zacznę ten wątek i zapytam o wadach i zaletach sztucznych kwiatów, co o nich sądzicie?

Lunatyczka
Aktywny
Aktywny
Re: sztuczne kwiaty

autor: Lunatyczka » 18 paź 2011, 13:46

Dość połowiczne pytanie - bo pytasz w jakim kontekście ? posiadania sztucznych kwiatów zamiast żywych w swoim domu ? Odpowiedź z mojej strony jest prosta :) Sztuczne kwiaty nie pachną, owszem nigdy nie mają gorszych okresów i zawsze wyglądają imponująco, ale gdzie ta cała satysfakcja z uprawy roślinki. Ponadto jest siedliskiem osadzania się kurzu i pasowało by co jakiś czas je prać. Kolejnym minusem sztucznych kwiatów jest fakt, że nie filtrują powietrza jak np: robią to paprotki swoją drogą jest wiele kwiatów doniczkowych które maja wartości lecznicze oraz jonizujące pomieszczenia. Reasumując absolutnie nie wyobrażam sobie, posiadania w domu w zastępstwie żywych kwiatów szereg efektownych sztucznych.

magda_mm
Aktywny
Aktywny
Re: sztuczne kwiaty

autor: magda_mm » 20 paź 2011, 19:02

Ja też jestem za żywymi kwiatami w domu. Sztuczne kwiaty nie mają takiego uroku jak te żywe i dają wiele uroku wnętrzom.

Wróć do „Kwiaty”