Szukasz pomysłu na aranżację tarasu? Szukasz podpowiedzi jak samodzielnie wykonać taras? Nie wiesz jaką wybrać nawierzchnię i jak ją położyć? A może zastanawiasz się jakimi roślinami obsadzić taras? W tym dziale znajdziesz podpowiedzi.
Czyli poprzez samą temperaturę dezynfekowana jest powierzchnia, którą czyści mobilna myjnia parowa? A to wystarczy jeśli coś ma być sterylnie wyczyszczone?
Tak, przez temperature pary (nawet i 120 stp) wszystkie mikroorganizmy gina i powierzchnia jest sterylna. Ponadto mozemy pozbyć się nieprzyjemnych zapachów. Plusem urzadzeń parowych jest fakt, iż nie wymagają one dodatkowo żadnych preparatów chemicznych.
Potwierdzam to co powiedzieli moi poprzednicy. To wielki plus, że nie trzeba stosować chemii, aby wysterylizować jakąś powierzchnię. Czyszcząc mobilną myjnią parową jesteśmy w stanie to wykonać.
My w łazience postanowiliśmy zmienić trochę wnętrze, więc z czyszczeniem płytek będzie spokój przez jakiś czas. Możecie zerknąć sobie także na http://www.e-lazienki.pl/a/10-tanich-sp ... 20255.html , gdzie znaleźć można kilka pomysłów na aranżację małej łazienki.
Jeśli fugi są białe, to z pomocą przyjdzie ocet a ja połączyłam go jeszcze z sodą oczyszczoną i jasne fugi w łazience mam jak nowe
Na kolorowych chyba lepiej uważać, żeby nie zmieniły koloru. Zawsze można zrobić próbę w niewidocznym miejscu.
Czytał też artykuł o domowych sposobach na czyszczenie fug http://regiodom.pl/portal/porady-domowe ... -srodki-do ale jeszcze nie miałam okazji ich wypróbować. Czy polecacie któryś z nich?
matiszati pisze:Dlatego właśnie wolę posadzki betonowe - nie trzeba się z nimi tyle bawić a brud łatwo schodzi.
A ja z kolei nie uznaję nic innego, niż drewno. Wszystko trzeba czyścić, ale drewno daje najpiękniejszy efekt. Ja tam na czyszczenie wcale nie narzekam, wypożyczam maszynę do czyszczenia tarasów i podłóg osmo, raz dwa i po kłopocie.
my taras, kostkę brukową czyścimy cleanerem facade super usuwa pleśń, glony, mchy, tak naprawdę wszystkie zabrudzenia tylko najlepiej myjki ciśnieniowej użyć do tego.