Dział poświęcony altanom ogrodowym ? ich wykonaniu oraz altanom gotowym. Podpowiedzi jaką altanę wybrać, porady dotyczące prac konserwacyjnych. Rozwiązania konstrukcyjne, pomysły aranżacyjne, informacje jak zbudować altanę.
Polecam świetną alternatywę dla Altanek Ogrodowych jakim jest Namiot Ogrodowy.
Jedną z największych zalet Namiotów Ogrodowych jest ich mobilność. Pawilon/Namiot może zostać złożony np na zimę lub w przypadku zmian architektonicznych. Kolejną zaletą jest niezależność od warunków atmosferycznych w razie zmian pogodowych.
Jak patrzę, na niektóre z tych altanek to aż mi się płakać chce, biorąc pod uwagę to że ja uwielbiam wiosnę, i lato, ciepłe dni, a teraz muszę co najmniej 5 miesięcy w zimnie funkcjonować. A altanki w postach wyżej są cudowne.
moja altana to konstrukcja metalowa własnej konstrukncji wokół której rosnie winigrono. Co roku przycinam winorośle, więc pełny cień jest dopiero latem koło lipca. Wygląda ładnie
Niestety nie miałam czasu na budowę altanki więc postanowiłam zakupić namiot, który bardzo dobrze się sprawuję, szybki montaż jak i demontaż, cena również niska a jakość znakomita! Kupiłam go w firmie das company.