Kosiarki, podkaszarki, sekatory, odkurzacze do liści, wertykulatory, pilarki, itp. Dział poświecony narzędziom ? ich wyborowi i ich wykorzystaniu w ogrodzie, od prac ziemnych, przez pielęgnację trawnika, drzew, krzewów i kwiatów do akcesoriów ułatwiających utrzymanie porządku w ogrodzie ? i wiele innych.
Witam, planuje zakup traktorka ogrodowego, ale nie wiem na jakie parametry zwracać uwagę.
Będę wdzięczny za wszelkie sugestie. Dodam, że przede wszystkim będzie mi potrzebny do wyrównania działki.
Ja zastanawiam się nad zakupem traktorka od Stigi Villa 520 z agregatem 90 Combi ale nie wiem czy sprzęt będzie dla mnie opłacalny... mam już kosiarkę od Stigi, ale ogród dosyć dużej powierzchni no i ten traktorek dałby mi od razu funkcje odśnieżania, wiec się cały czas waham...
Ja zastanawiam się nad zakupem traktorka od Stigi Villa 520 z agregatem 90 Combi ale nie wiem czy sprzęt będzie dla mnie opłacalny... mam już kosiarkę od Stigi, ale ogród dosyć dużej powierzchni no i ten traktorek dałby mi od razu funkcje odśnieżania, wiec się cały czas waham...
Dużo zależy jeszcze od tego czy działka w miarę prosta, czy trzeba lawirować miedzy drzewkami, jeśli nie to patrzeć na jak największą moc i szerokość koszenia. Stiga nie widziałem, ale te Nac'a dawały też radę.
Traktorek do ogrodu musi byc lekki. Sprzęt firmy Hako cieszy dużym uznaniem nie tylko osób prywatnych, jak i firm np sprzątających duże powierzchnie np parki.
A by pomóc i doradzić podczas wyboru sprzętu do swojego ogrodu,to najpierw musisz sprecyzować jaki budżet podsiadasz na ten cel oraz jaka jest powierzchnia ogrodu,trawy do koszenia. Być może w praktyce traktorek w ogóle nie będzie potrzebny:)
Części swoja drogą,natomiast my w dalszym ciągu oczekujemy iż autor napisze jaki budżet posiada,bo można kupić różne traktorki ogrodowe o rożnej mocy czy też szerokości koszenia,pojemności samego kosza.
Na wypadek gdyby się zepsuł to mogę podrzucić Ci link do firmy, która ma w ofercie najróżniejsze części do tego typu maszyn. Polecam rzucić okiem na ofertę firmy agri parts, taki namiar może Ci się przydać w najmniej spotykanym momencie.
Pamiętaj, że mogą być Ci potrzebne też odpowiednie części elektroniczne. Znajdziesz je między innymi w sklepie MS Elektronik. Wybór jest duży, w ofercie mają ponad 9000 różnych części. Popatrz koniecznie.