Rady i opinie na temat oświetlenia ogrodu. Jakie lampy wybrać? Czym oświetlić elewację? Czy kupić lampy solarne? Informacje na temat różnych typów oświetlenia, ich aranżacji i wydajności.
Witam.chciał bym oswietlic skalniak.Miałem tego lata powbijane w skalniak troche lampek solarowych kolo roslin i nawet ciekawe to w nocy bylo bo było widac ze sa rosliny ale nie bylo to jakies ordynarne.i chciał bym sie dowiedziec jak uzyskac taki efekt z lamp zasilanych energia elektryczna .bo ledy mi poumieraly,a pozatym bede oswietlał sciezke lampami elektrycznymi i chciał bym oswietlic skalniaki..Wiem ze sa takie reflektorki ale nie widzialem ich na zywo i nie wiem czy swiatło nie bedzie za mocno skupione ,i czy rosliny mi nie zaslonia swiatla,,za zugestie dziekuje
Nie wiem dokładnie jaki efekt chciałby Pan uzyskać, ale mogę zaproponować Panu lampy, które stosowane są zarówno do oświetlenia roślin jak i architektury. Zamieszczam przykładowe zastosowanie na zdjęciach poniżej:
Niestety nie widać tego na zdjęciach, ale lampy tego typu, może mieć Pan w ogrodzie również zimą ze względu na ich wysoki stopień ochrony przed wodą.
Jeśli o tego typu rozwiązanie Panu chodziło zapraszam na nasze aukcje internetowe: [link do oferty na Allegro wygasł]
Szeroki wybór lamp/oświetlenia może zaoferować firma http://www.wdobrymswietle.pl/. Zakupiłem niedawno zestaw Garden Line, który początkowo do mnie nie przemawiał, jednakże po zamontowaniu lamp, efekt był świetny. Ogród dosłownie nabrał kolorów. W sumie o poradę dobrego oświetlenia można zasięgnąć u ogrodników w sklepie ogrodniczych. Znają się na rzeczy
może zainspirujesz się czymś ze strony "usługi ogrodnicze jacek sobik". U mnie oświetlali ogród wraz z oczkiem wodnym i wykonali kawał dobrej roboty. Wszystko fajnie zaprojektowali, że współgrało ze sobą. Wieczorem ogród wygląda magicznie