Re: Meble kupowane czy zrobione samemu
autor: szymons22 » 21 lut 2014, 18:29
Ten argument znam i jest w nim nawet sporo racji. Oczywiście, że zestaw mebli ogrodowych kupiony będzie tańszy. Mebelki są ładne, a w razie czego można zawsze coś dokupić czy zmienić. W tym wszystkim nie uwzględnia się jednak jednej sprawy. Mówię tu oczywiście o swoim przykładzie. Do tej pory zwykłem kupować wszystko. Jeżeli coś mi w domu nawaliło, dzwoniłem po fachowca. Z czasem jednak zacząłem sterczeć nad tymi fachowcami zaglądając im przez ramię. W ten sposób nauczyłem się stawiać ściany, robić prysznic i wymieniać muszle klozetowe i umywalki. Wracając do naszych mebli. Mam w domu różne sprzęty poczynając od precyzyjnych, a kończąc na maczynie łączonej hammera. Moje pierwsze meble poleciały na śmietnik. Jasne. Straciłem kupę kasy na materiale, no i nie wpłynęło to pozytywnie na moje morale. Każdy następny mebel wychodzi mi jednak coraz lepiej. Jeżeli któryś w końcu wyjdzie mi super, to wiadomo, że fachu się nie oduczę. W przyszłości będę mógł robić przeróżne cudeńka. Kupując meble będę skazany na zakup ich do końca życia, po cenach, jakie sobie zarządają. Dlatego też jestem za meblami robionymi własnoręcznie, tak samo jak za naprawą sprzętów samemu. Teraz dla mnie to nie problem postawić ścianę lub wyłożyć glazurę podłogową.