Jeśli zastanawiasz się jaki wybrać trawnik, jak go założyć i pielęgnować oraz jak walczyć z chwastami na trawniku, zapraszamy do tego działu. Porady na temat trawników z rolki i siewu, ich utrzymania i właściwej pielęgnacji.
Proponuję wybrać się do jakiegoś sklepu i podpytać pana, który na pewno będzie Ci służył profesjonalną pomocą. Ja tak zawsze robię, jak mam problem typu - które narzędzie wybrać
Zależy jaką masz trawę, bo taka słaba moc silnika może nie sprawdzić się gdy oprócz trawy masz chwasty itp. Lepiej dołożyć trochę i kupić z mocniejszym silnikiem, może ta Cię zainteresuje: Grizzly ERM 1434G ?
Teren do koszenia nie jest duży, ale dość zapuszczony. Sęk w tym, że pan w sklepie wciskał mi takie za ponad 500 zł. Jak mówicie, że przydałby się lepszy silnik to może Classic 3.82 SE Silver też AL-KO? Ma moc 1400 Wat. Podobają mi się te kosiarki wizualnie. .
Wiesz co, ja swoją kosiarkę kupiłem jakoś za taką cene. 1500 W/elektryczna. Firmy Tryton. Ja nie polecam jakiś randomowych, bo to jednemu się trafi dobra, a innemu inna. A zależnie jeszcze, jakie prace wykonujesz, bo jak coś lekkiego to wiadomo, że inaczej pracuje kosiarka, która dziennie kosi po godzinie, a inaczej taka, która robi to po kilka godzin dziennie.
Ja posiadam kosiarkę firmy Tryton(TOA38152)
moc - 1500W
regulacja wysokości - indywidualna, 3 stopnie
Tworzywo sztuczne.
Cena - bardzo niska, jak za taki sprzęt.
Polecam, mi wiernie służy cały czas
Mam podobne zdanie i jak najbardziej warto dołożyć a zdecydować się na dobrą kosiarkę spalinową,która posłuży Ci przez kilka sezonów. Akurat tym zajmujemy się na co dzień więc chętnie pomożemy i doradzimy,na naszej stronie znajdziesz szeroki wybór artykułów,narzędzi ogrodniczych.