W ogrodzie może wydarzyć się dużo nieprzewidzianych sytuacji ? ten dział właśnie im jest poświęcony. Informacje na temat specyficznych problemów związanych z pracami ogrodowymi, aranżacją ogrodu, uprawą oryginalnych gatunków roślin.
Ja do swojego ogródka używam podkaszarki tryton i naprawdę dobrze się spisuje no i do tego ma pół automatyczne wysuwanie żyłki więc nie muszę się schylać.
Ja mam pytanie bo znalazłem taką stronę http://trawnikmarzen.pl i tam są urządzenia do koszenia takie ręczne a ja potrzebuje dobrej podkaszarki, ale tam są tylko urządzenia i najtańsze zaczynają się od 300 pln a wy tutaj się wypowiadacie że w miarę dobre podkaszarki można znaleźć za 200 pl ?? może ja coś pomyliłem?? Może podkaszarka to jest coś innego niż kosa spalinowa ??
Podkaszarka służy do koszenia trawy wokół drew, przy płotach, ogrodzeniach... Ogólnie tam gdzie kosiarką nie można dojechać Kosa natomiast służy do koszenia wysokiej trawy, chaszczy itp czyli tam gdzie teren do koszenia jest zapuszczony. Ja używam podkaszarki Lider EP 200, która kosztowała mnie 60 zł i sprawdza się idealnie.
Ja u siebie mam podkaszarkę trytona, taka nieduża 300W ale mi w zupełności wystarczy, łatwo własnie w zakamarki ogrodu się dostać tak jak wspominal Tadek
Wszystko zależy jak często korzystamy z podkaszarki,akurat u nas dosyć dużo,tym bardziej teraz w okresie letnim i taka o mocy 450W jest jak najbardziej odpowiednia,wskazana. Można poszukać ich w dobrych sklepach internetowych,będzie taniej.