Jak założyć skalniak? Jakie wybrać podłoże, kamienie? Jakie wybrać rośliny? Jak go pielęgnować? A może poszukujesz oryginalnych gatunków roślin na skalniaki? Zajrzyj do tego działu.
Polecam kamienie ogrodowe firmy MM Dom i Ogród. Posiadamy w ofercie zarówno grysy, otoczaki jak i kamień murowy, który świetnie nadaje się do skalniaków.
W sprawach cen, dostępności materiałów i ewentualnych realizacji prosimy o kontakt drogą mailową lub telefoniczną : MM OGRÓD I DOM
UL. SŁONECZNA 3
55-010 GROBLICE
No nie wiem, czy tak na Allegro. Polemizowała bym. Trzeba raczej poszukać w lokalnych składach, czasem budowlanych, a czasem takich, które sprzedają kruszywa.
A ja rozwiazałam problem kamieni w inny sposób. Wypad nad rzekę - Dunajec, Raba zbieram zawsze 2-3 ładne kamienie takie większe i potem zdobią mój ogród
dla mnie to trochę snobistyczne, ze ludzie sobie kupują kamienie, naprawdę można duzo ładnych kamieni znaleźć samemu. Ja osobiście zawsze dostaje kamienie od rodziny ze wsi.
Tylko, że nie każdy ma przecież czas, aby takie kamienie szukać. Chleb też można samemu wypiec, a przecież cała masa osób go kupuje. Dla mnie w kupowaniu kamienia nie ma nic snobistycznego.