W ogrodzie może wydarzyć się dużo nieprzewidzianych sytuacji ? ten dział właśnie im jest poświęcony. Informacje na temat specyficznych problemów związanych z pracami ogrodowymi, aranżacją ogrodu, uprawą oryginalnych gatunków roślin.
Zupełnie nie podobają mi się takie sztuczne trawniki... Są bardzo krótkotrwałe... Żeby popisać się sąsiadom czy gościom, jaki mam piękny trawnik... Chcesz mieć trawnik, to go wypielęgnuj sam, a nie kupuj w rolce
Pomysł ciekawy o ile faktycznie ktoś chce szybko położyć trawnik na płaskiej nawierzchni nie przejmować się zbytnio jego pielęgnacją. Ina rzecz,że taki trawnik w mojej opinii nie prezentuje się zbyt ciekawie.
Sztuczna trawa wielu ludziom się podoba. Choć tak jak jest napisane w temacie wychodzi trochę drogo. Tutaj przykład www.trawa-krajobrazowa.pl/pl/c/Sztuczna-trawa/18 . Żeby kupić coś naprawdę fajnego, jednak trzeba trochę wydać kaski...
ale rolka jest praktyczna - czemu mam oglądać gołą ziemię, przez rok nie móc praktycznie korzystać z trawnika?
www.producenttrawy.pl z folii bardziej wytrzymała, ale droższa. coś za coś.
Szczerze mówiąc zawsze wysiewałam trawę, bo jakoś nie mam przekonania do trawników z rolki. Czy jest to na prawdę skuteczne i długotrwałe rozwiązanie? Dobrze przyjmują się takie trawniki?
Jako długotrwałe rozwiązanie to ze skutecznością rożnie bywa,natomiast w kwestii samego przyjęcia sie to nie ma obawy,to zawsze się uda. W kwestii samych nasionek,warto zerknąć do nas,akurat tym zajmujemy sie na co dzień.