Myślisz o założeniu ogrodu, a nie wiesz jakie wybrać rośliny? Tutaj doradzimy jakie rośliny będą najlepsze do Twojego ogrodu, jak je posadzić a później pielęgnować. Znajdziesz też informacje na temat poszczególnych gatunków roślin, ich wymagań i zastosowań.
Tak, koledzy mają rację, tuje w pojemnikach muszą dostać odpowiednią ilość wody i promieni słonecznych. Muszą znajdować się także w odpowiednio dużych donicach. Pozdrawiam
Tujom na balkonie należy zapewnić odpowiednio duże donice, najlepiej dodatkowo ocieplone - powodem zasychania może być przemarznięcie bryły korzeniowej zimą.
ja się zastanawiam aby ozdobić właśnie mój balkon. Moja koleżanka też tak sobie ozdobiła balkon, ale miałam z niej trochę ubaw, gdyż zamiast nakładać jakieś rękawiczki na dłonie to co raz latała na manicure gdańsk by wszystko zeszło...
ja się zastanawiam aby ozdobić właśnie mój balkon. Moja koleżanka też tak sobie ozdobiła balkon, ale miałam z niej trochę ubaw, gdyż zamiast nakładać jakieś rękawiczki na dłonie to co raz latała na manicure gdańsk by wszystko zeszło...
Podłoże, w którym sadzi się rośliny iglaste powinno być żyzne, przepuszczalne o odczynie lekko kwaśnym (pH 5,5-6,5). W okresie wiosenno-letnim podlewanie przeprowadzamy, tak aby ziemia w doniczce była stale równomiernie wilgotna. Zimą gdy nie ma mrozu, drzewka nawadniamy delikatnie, a na przedwiośniu, tak aby lód szybko stopniał. Wiosną iglaki trzeba nawieźć dawką nawozu do iglaków.
Będą piekne, naprawdę.
Jeżeli w dalszym ciągu zastanawiasz się nad ozdobą balkonu to z całą pewnością nie Thuje,ich przeznaczenie jest gdzieś indziej,na pewno nie na takim podłożu,muszą mieć odpowiednie warunki do rozrostu.