Dział poświęcony kwiatom ogrodowym, doniczkowym i ciętym. Jeśli zastanawiasz się które kwiaty są łatwe w uprawie, a które wymagające, czy dany gatunek kwitnących roślin będzie odpowiedni do Twojego ogrodu, albo szukasz kwiatowych inspiracji, zapraszamy do tego działu.
zastanawiam się jakiego kwiatka mogę trzymać na parapecie w pokoju, chodzi o to, aby nie był zbyt wymagający pod względem nawadniania, ale jednocześnie ładny.
Macie jakieś pomysły ?
a masz dużo słońca czy raczej mało? u mnie świetnie się sprawdzają skrzydłokwiaty (ale one nie lubią za ostrego światła) z kolei jeśli masz dużo słońca to może kaktusy:D albo storczyki?
Słońce jest, tylko ja mam taką może trochę dziwną manię, ze ciągle mam zasłoniętą roletkę, właśnie myślałam o storczyku, ale bałam się, że mu będzie za ciemno
Ja mam storczyki, uwielbiam je - są przepiękne. Jednak należy pamiętać, że kiedy żółkną mu liście to oznaka, że ma za dużo światła. No i ta roślina urośnie nie tylko na parapecie ale także w innych miejscach
dokładnie storczyk będzie wszędzie rósł, ale jak za dużo słońca to też nie dobrze u mnie np. na parapecie był storczyk i z nadmiaru słońca liście ma przypalone
Tak jak mówią moim przedmówcy , storczyki powinny być dobrą inwestycją. Zresztą masz przysłonione rolety więc wszystko powinno być w porządku , jak będzie problem zawsze można im wpuścić trochę słońca.