Szukasz pomysłu na aranżację tarasu? Szukasz podpowiedzi jak samodzielnie wykonać taras? Nie wiesz jaką wybrać nawierzchnię i jak ją położyć? A może zastanawiasz się jakimi roślinami obsadzić taras? W tym dziale znajdziesz podpowiedzi.
Zadaszenie ma ten minus,że jest w zasadzie stabilne i nie można go nigdzie przenieść,ruszyć. Natomiast parasol przeniesiesz wszędzie. wiadomo,ze to też kwestia estetyki i tutaj parasol gorzej wypada,ale mimo wszystko to byłby mój wybór.
według mnie parasol jest lepszy. możesz go rozłożyć gdy chcesz się ukryć przed słońcem a złożyć, gdy chcesz się opalić. chociaż zadaszenie też ma swoje plusy - np. możesz spędzać czas na tarasie nawet, gdy pada deszcz. dobrym rozwiązaniem może być częściowe zadaszenie tarasu. tylko musisz się zorientować czy jest u Ciebie mozliwe.
Najlepiej zrobić zadaszenie nad całym tarasem. Dzięki temu w zimne dni nie będzie mocno wiało do domu, a w trakcie padania deszczu nie będzie zacinało na okna. W lato też się fajnie siedzi na tarasie z zadaszeniem.
Ja też wybrałabym zadaszenie, bo jest wygodniejsze, bardziej estetyczne (nie przewraca się na wietrze ). Widziałam gdzie fajne rozwiązania zadaszenia z takimi przesuwnymi panelami, które można sobie ustawiać tak, jak akurat nam jest wygodnie.
co wy macie z tymi parasolami? Wiadomo ze zadaszenie jest solidniejsze i to inwestycja na lato, parasol to można dodatkowo w ogrodzie albo na jakims malutkim balkonie