W ogrodzie może wydarzyć się dużo nieprzewidzianych sytuacji ? ten dział właśnie im jest poświęcony. Informacje na temat specyficznych problemów związanych z pracami ogrodowymi, aranżacją ogrodu, uprawą oryginalnych gatunków roślin.
platan to zdecydowanie nie jest drzewo do małego ogrodu. Platany to bardzo okazałe drzewa - mogą mieć do 25-30 m wysokości i prawie tak samo szeroką koronę
a moja wierzba mandżurska znosi mrozy spokojnie, w dodatku została wyhodowana z gałązki, którą dostałam w jakimś bukiecie i postała trochę w wazonie . No, chyba że to jakaś inna odmiana, ale zgadza się z Waszym opisem
magnolie wygladaja zawsze rewelacyjnie w ogrodach. Trzeba jednak o nie szczegolnie dbac jesli sie chce aby mialy duzo kwiatow. Ja uzywam nawozu z agroteamu //www.agroteam.pl/index.php?module=products&activity=details&id=77 i on swietnie wspomaga rozwoj rosliny. Co roku pakow jest coraz wiecej, poza tym juz moje magnolie nie maja chlorozy
Ja tam wolę drzewka bonsai. Taki bonsai sklep mam na oku i właśnie u nich zamawiam, a dokładniej bonsai sklep. Kocham pielęgnować te drzewka i uważam, że jedno lub dwa można kupić nawet do małego ogrodu.
A jak myślicie warto zainwestować w drzewka kolumnowe? Bardzo mi się podobają
Ale zastanawiam się, ile jest prawdy w tym, że będą owocowały. Czytałam, że to realne - http://regiodom.pl/portal/ogrod/rosliny ... -owocowych No ale wiadomo, pisać to można wszystko