Rośliny w mieszkaniu i na tarasie, co lubią, a czego nie? Jak je uprawiać i chronić przed szkodnikami i chorobami. Informacje dotyczące na temat różnych gatunków oraz porady jak sobie radzić z problemami w uprawie roślin doniczkowych.
ja właśnie mam okna od strony wschodniej i się zastanawiam czy czasem storczyk, którego dostałam na nowe mieszkanie (nowe po remoncie) tam po prostu nie zwiędnie. niby mam dobre okna pcv, bo kupiłam prosto od producenta http://www.stolplastik.pl/, ale boję się, że storczyka nie będę miała gdzie po prostu trzymać, bo na parapecie będzie mu za gorąco... co radzicie? a co z kuchnią? w kuchni może być ok?
Ja nigdy nie nawożę sztucznie storczyków. Rosną sobie same. Podlewam raz w tygodniu, ale niezbyt obficie. Część z nich stoi na parapetach, a część na szafkach i wszystkie pięknie się trzymają.
A u mnie wręcz odwrotnie. Żadne inne kwiaty, oprócz storczyków, nie są w stanie się utrzymać. Wszystko przez to, że mam straszną niechęć do podlewania kwiatów - nie lubię tego
I widzę, że storczykom to odpowiada