Wieprzowina
Wymagane produkty:
na każdy kg mięsa cebula 100g, suszone zioła, zmielony czerwony pieprz i papryka pół łyżeczki, ćwiartkę cytryny 2-3 łyżki oleju roślinnego.
Wieprzowina (szyja, żebra, lub filety, posiekane 4-5 centymetrowe kawałki - do wyboru) wyciąć około 3 centymetra kawałki .
[img]
[img]http://f3.s.qip.ru/~YLAzZL9s.jpg[/img][/IMG]
[img]
[img]http://f2.s.qip.ru/~oHGoukSc.jpg[/img][/IMG]
[img]
[img]http://f6.s.qip.ru/~zd5ybCEx.jpg[/img][/IMG]
Tandoor - nowy smak, którego jeszcze nie poznaliście!!!
Żebra oddzielone od siebie. Na każdy kilogram mięsa : przewinąć do mielenia mięsa 100 g cebuli, dodać suszone zioła, czerwony pieprz i papryka do smaku ( około pół łyżeczki ), czwarta średniej cytryny. Wycisnąć sok 2-3 łyżki oleju roślinnego. Mieszać marynaty, marynować od 1 do 3 godzin. Nawleczone na szpady piec w Tandoorze. (Ok. 25 minut)