Nie wiesz na jaki żywopłot się zdecydować? Jakie rośliny i wybrać i kiedy je posadzić? Tutaj znajdziesz informacje dotyczące rodzajów żywopłotów, krzewów liściastych i iglastych najlepszych na żywopłoty, porady na temat ich sadzenia, przycinania i pielęgnacji.
Świetny pomysł z żywopłotem. Tylko chyba warto pomyśleć o roślinach zielonych cały rok, aby zimą też było ładnie i bez widoku pojemnika przez łyse gałązki
Moim zdaniem pomysł bardzo dobry z kilku powodów, taki żywopłot zakryje śmieci więc nikt ich nie będzie widział, a z drugiej strony żywopłot ma swój własny przyjemny zapach, który zniweluje smród śmieci
Pomysł z kwadratem naprawdę sie sprawdza. Ja zrobiłam taką wnękę otoczoną z 3 stron żywopłotem. Schowałam w niej kosz, a żeby mieć do niego łatwy dostęp i zmniejszyc jednocześnie jego widoczność, od tej otwartej strony mam taką jakby przesłonkę
Moim zdaniem fajnie byłoby zrobić delikatną (taką nierzucającą się w oczy) pergolę i dać jej porosnąć rdestem Roślina wprost cudna i na bank ukryje wątpliwej urody pojemnik na odpady
Polecam rzut oka na rdest i pięknie porośnięte nim ogrodzenie - http://regiodom.pl/portal/ogrod/rosliny ... zydki-plot
Mi osobiście pomysł z żywopłotem również bardzo przypadł do gustu,zresztą to coraz bardziej popularne rozwiązanie w wielu ogrodach. co do samego żywopłotu to warto poczytać ten wątek zywoploty/czy-warto-sadzic-zywoplot-t26428/30#p159373