Jak założyć skalniak? Jakie wybrać podłoże, kamienie? Jakie wybrać rośliny? Jak go pielęgnować? A może poszukujesz oryginalnych gatunków roślin na skalniaki? Zajrzyj do tego działu.
Mnie bardzo podobają się te realizacje na komserwis.pl Jeśli planujecie uporządkować swoje obejście to odsyłam Was tam. Znajdziecie tam bardzo ciekawe rzeczy do ogrodu.
Doświadczenia nie mam, ale z ich strony wynika że mają bardzo ładne projekty
Moja mama nie miała projektu ogrodu, ale ogrodnik "ogarniał jej wizje".
Okazuje się, że wiele roślin nie może rosnąc koło siebie, a to ze względu na wymagania glebowe a to na wyobraźnie jak później urosną- moja mama tej wiedzy nie miała więc interwencja specjalisty była konieczna!
absolutnie sama bym to zrobiła tylko wtedy miałabym radość no chyba że ogród byłby tak zapuszczony, że nie wiedziałabym co z nim zrobić ja w tym roku chce postawić na byliny i roślinki na skalniak, mam już nawet projekt oczka wodnego, tylko musze zmusić męża żeby się za to wziął bo sezon już się w sumie zaczął
Akurat tak się składa,że aranżacją i projektowaniem ogrodów zajmujemy się od dawna,więc jeżeli nie macie pomysłu na to jak go upiększyć to chętnie pomożemy,zapraszamy na naszą stronę:)
Zawsze jak nie mam pomysłu na ogród, a zajmuję się tym od jakiegoś czasu, to muszę się trochę odprężyć, wypocząć i jeżdżę wtedy po Europie, szukam inspiracji, ostatnio bardzo spodobały mi się ogrody w hiszpanii, niby w trudnych warunkach, a i tak są przepiękne.
Pozwolę dołączyć się dyskusji z pytaniem. Jakie są aktualne ceny zaprojektowania ogrodu wraz z stworzeniem? Mam kawałem ziemi przy domu i myślę nad wydaniem określonej kwoty na stworzenie ogrodu.
Mam podobne zdanie i również uważam,że spokojnie można samemu zaaranżować,urządzić ogród,a z naszej strony możecie liczyć na pomoc podczas wyboru roślin i krzewów,zapraszamy serdecznie:)
Robiłem ostatnio ogród, przygotowaniem zajęła się firma która doskonałe przygotowała całą realizację. W przyszłym roku rozwijam ogród i dorzucam staw ozdobny.
W naszym ogrodzie jest jeszcze sporo do zrobienia. W najbliższy weekend będzie trzeba przekopać skalniak. Zamówiliśmy taki kilof: . Na pewno bardzo nam ułatwi pracę:)
Najlepsze dotąd projekty oglądałam na stronie firmy Empart Ogrody. Podoba mi się ich podejście do tworzenia projektu i to, że nie muszę później martwić się o wykonawców. Podoba mi się połączenie nowoczesności z klasyką. Warto spojrzeć na ich realizacje