Już na innym
forum o tym pisałem. Tutaj też się podzielę moimi spostrzeżeniami
Miałem już jeden basen poliestrowy. Wtedy kiedy go kupowałem liczyły się dla mnie jak najmniejsze pieniądze do wydania. Tym bardziej, że taki sam rozmiar i kształt oferowało kilka firm... No i wtopiłem... Kupiłem najtańszy basen jaki znalazłem. Po pierwszym roku basen się dosłownie rozwarstwił!!! Zgłaszałem reklamacje itp., ale nic to nie dało! Wmawiali mi, że to moja wina i nie chcieli ze mną nawet o tym rozmawiać! To była paranoja... Kilka tysięcy wyrzuconych w błoto! No, ale jak się za bardzo oszczędza to się tak ma... Basen wylądował dosłownie na śmietniku.
Nie zniechęciłem się, miałem w ogrodzie dziurę i brak kapitału na betonowanie basenu.
Kupiłem znowu basen poliestrowy, ale w innej firmie - Superpools spod Opola. Wcześniej nie brałem ich pod uwagę, bo byli drożsi od konkurencji. Ale tym razem zdecydowałem, że nie wydam znowu na marne kilku tysięcy i zdecydowałem się na nich.
Jak basen przyjechał to od razu widziałem, że to całkiem inne wykonanie, inny kolor, inna grubość basenu, no i był okropnie ciężki.
Wydałem na niego ok. 30 tys., ale już z lepszą filtracją, światłami, przeciwfalą, itp. Sam go montowałem, a od nich dostałem konkretne i jasne instrukcje jak to zrobić, więc nie miałem najmniejszym problemów.
Z basenu korzystam nie tylko ja, ale i żona, i dzieciaki, więc mogę powiedzieć, że taki basen działa pozytywnie na całą rodzinę
Piszę to wszystko ku przestrodze!
Jak już ktoś chce rozkopywać swój ogród i robić tak poważną inwestycję, to nie oszczędzajcie na czymś takim! Lepiej zaczekać i później to wykończyć jakimiś płytkami czy czymś, niż być sknerą i kupić badziewie
Ja kolejny raz byłem dusi groszem i jak to zawsze się okazuje - NIE OPŁACAŁO SIĘ!