Moderator: wika001
Redakcja pisze:Kleszcze to niewielkie pajęczaki, które co roku, wraz z nastaniem wiosny, robią zawrotną karierę w mediach. Kleszcze w ogrodzie >>
Dasos pisze:obrzydlistwo ;(( i niestety jest już ich sporo, przynajmniej w mojej okolicy
drotor pisze:Dasos pisze:obrzydlistwo ;(( i niestety jest już ich sporo, przynajmniej w mojej okolicy
U mnie też jest ich dużo... I to bardzo. Moim zdaniem kleszcze to jedne z najupierdliwszych stworzeń, nie dość że można je łatwo przynieść do domu z niedzielnej wyprawy z dziećmi do lasu to jeszcze są przyczyną wielu chorób, używałem wielu preparatów na kleszcze, ale żaden nie przynosił oczekiwanych efektów, może ktoś może polecić jakiś skuteczny i sprawdzony?
jansnieg pisze:drotor pisze:Dasos pisze:obrzydlistwo ;(( i niestety jest już ich sporo, przynajmniej w mojej okolicy
U mnie też jest ich dużo... I to bardzo. Moim zdaniem kleszcze to jedne z najupierdliwszych stworzeń, nie dość że można je łatwo przynieść do domu z niedzielnej wyprawy z dziećmi do lasu to jeszcze są przyczyną wielu chorób, używałem wielu preparatów na kleszcze, ale żaden nie przynosił oczekiwanych efektów, może ktoś może polecić jakiś skuteczny i sprawdzony?
z naturalnych to absolutnie bezkonkurencyjny jest bio-insektal natomiast jeśli chcesz preparat najmocniejszy to polecam ultrathon z 50% deet. Tylko tym drugim to bym raczej dzieci nie pryskał a jak juz to po odzieży.
Wróć do „Inne tematy ogrodowe i działkowe”
Użytkownicy przeglądający to forum: Obecnie na forum nie ma żadnego zarejestrowanego użytkownika i 203 gości