Moderator: wika001
62miko pisze:Jest coś takiego jak preparat przeciw kleszczom. Może zastosuj go w swoim ogrodzie? U nas na szczęście nie ma kleszczy ale słyszałam, że w okolicznych lasach jest masakra. Aż strach tam wchodzić. Ja ogólnie unikam lasów, łąk itd. kleszcze często się do mnie przyczepiają więc wolę nie ryzykować.
Kelen pisze:62miko pisze:Jest coś takiego jak preparat przeciw kleszczom. Może zastosuj go w swoim ogrodzie? U nas na szczęście nie ma kleszczy ale słyszałam, że w okolicznych lasach jest masakra. Aż strach tam wchodzić. Ja ogólnie unikam lasów, łąk itd. kleszcze często się do mnie przyczepiają więc wolę nie ryzykować.
Polecam stosowanie preparatów przeciwko owadom, są naprawdę pomocne, ale trzeba uważać gdyż niektóre posiadają związki chemiczne niebezpieczne dla skóry i ich nadużycie, może spowodować nieprzyjemne konsekwencje.
TomDrewTarTak_pl pisze:Szczury w ogrodzie czy piwnicy to faktycznie dosyć ciężki temat,natomiast wiosną u mnie w ogrodzie aż roi sie od kretowisk i teraz poszukuję dobrego sposobu na to aby pozbyć się kretów,macie może jakieś pomysły ?
Fabryka-Zieleni.eu pisze:A możesz napisać która z tych biologicznych metod była najlepsza i najbardziej skuteczna? Bo problem ze szkodnikami w ogrodzie powraca niemal co roku,warto wiec przyjrzeć się temu nieco bliżej i wymienić doświadczenia.
62miko pisze:Jest coś takiego jak preparat przeciw kleszczom. Może zastosuj go w swoim ogrodzie? U nas na szczęście nie ma kleszczy ale słyszałam, że w okolicznych lasach jest masakra. Aż strach tam wchodzić. Ja ogólnie unikam lasów, łąk itd. kleszcze często się do mnie przyczepiają więc wolę nie ryzykować.
Wróć do „Inne tematy ogrodowe i działkowe”
Użytkownicy przeglądający to forum: Bing [Bot] i 157 gości