MISKANT OLBRZYMI Jako Żywopłot - Sadzenie, , Pielęgnacja, Hodowla, Nawozy.
Witam!
Postanowiłem zasadzić na swojej działce MISKANTA OLBRZYMIEGO , chce zrobić z niego żywopłot.
Kupiłem ostatnio 3 sadzonki około 80cm wysokości ((Kupiłem 3 sadzonki , ponieważ chce zobaczyć czy teraz się przyjmie ! bo to nie jest chyba najlepsza pora na jego sadzenie)).

Chciałbym dowiedzieć się co mam teraz z nim robić .

Więc tak
Sadzenie: Kiedy jest najlepiej sadzić Miskanta i czy użyć jakieś ziemi ? z nawozem np : do Traw ?:) i wymieszać((Ja tak zrobiłem przy sadzeniu))Jaką ziemię lubi Miskant czy taką co trzyma Wilgoć czy jakoś suchą . Jakie lubi miejsca? Słoneczne , Półcieniste , czy raczej zacienione ?W jakiej odległości je sadzić od siebie żebym wyszedł bujny żywopłot? .
Hodowla : Jak szybko rośnie Miskant ? Czy zobaczę jakiś większy przyrost u swoich Miskantów ? czy dlatego że posadziłem je teraz to nie urosną ?
Pielęgnacja :

Jak mam teraz pielęgnować swoje Miskanty ? jeżeli się przyjmą . Na ten Temat chciałbym dowiedzieć się od was dużo

!
Nawozy. : Czy na wiosnę mogę nawieść go jakimś nawozem z Azotem? żeby był bujniejszy? Jak tak jaki polecacie? Czy to może być nawóz dolistny czy jakiś inny?
Poniżej wstawiam Zdjęcia swoich Miskantów ( Przepraszam za słabą jakość ale nie miałem swojego telefonu )
Dziękuje i Pozdrawiam Cassamoto