KwietnikPolny81 pisze:Ogród zimowy to super sprawa, byłem raz w domu, w którym taki ogród był i wrażenie bardzo fajne. To co jest ważne to kwestia izolacji i ogólnie termiki, bo przestrzeń jest przeszklona, a równocześnie musi być w niej ciepło. Przypuszczam, choć specjalistą nie jestem, że właśnie ta szklana konstrukcja o optymalnych własnościach izolacyjnych jest najdroższą częścią przedsięwzięcia. Bo chyba same rośliny, które się tam znajdą to już stosunkowo łatwa i niedroga sprawa. Choć wiem, że w wielu takich ogrodach zimowych roślin jest mało lub wcale i to po prostu kolejne pomieszczenie, w którym można czuć się trochę bliżej dworu na przekór pogodzie.
Dokładnie. Z ogrodem zimowym jest jak z domem - uzupełniać wewnątrz oraz zewnątrz możemy przez wiele kolejnych lat (jest to chyba najprzyjemniejsza część zaraz po odpoczynku w gotowym już ogrodzie zimowym
).
Czy to wykończenie, zakup mebli, roślin lub rolety dachowej, moskitiery itd.
Zaczynając inwestycję skupmy się na wizji i przeznaczeniu naszego nowego zielonego salonu. Następnie należy opowiedzieć nam o tym wszystkim, to bardzo ważne!
Zawsze zwracamy uwagę na to aby inwestycja była przemyślana i taką świadomą drogą ją prowadzimy doradzając na każdym etapie.
Dokupić rośliny a wymienić np. szyby na inne to znaczna różnica w cenie
Każdy ogród zimowy jest inny, każdy taras czy balkon jest inny oraz każdy z nas ma inne potrzeby i wizję wymarzonego ogrodu zimowego. Za każdym razem trzeba podejść do tematu indywidualnie. Zadać mnóstwo pytań i na te pytania znaleźć wspólną odpowiedź. Tą umiejętność można osiągnąć tylko dzięki doświadczeniu. Ponadto wszelkie najcieplejsze rozwiązania nie mają sensu bez odpowiedniego montażu, izolacji fundamentu, uszczelnienia, wykończenia i wyeliminowania przemarzania nie tylko na konstrukcji.
dawidlas pisze:A jaką firmę polecacie do realizacji takiego ogrodu? Z okolic Krakowa?
Zapraszamy do nas do firmy
lub do kontaktu przez stronę/telefonicznie.
27 lat doświadczenia sprawia iż zapewniamy wykonanie inwestycji z dbałością o każdy nawet najmniejszy indywidualny szczegół.
Oczywiście z gwarancją
[więcej informacji poprzez
PW]
Aktualnie więcej zdjęć z realizacji na naszym fanpage:
[więcej na Facebooku]