Rozważam założenie ogrodu zimowego. Czy ktoś może orientuje się w kosztach takiego przedsięwzięcia? Ewentualnie zna jakieś strony / portale o takiej tematyce (żeby móc się nieco zorientować w asortymencie) :
Z góry dzięki!
Moderator: wika001
KwietnikPolny81 pisze:Ogród zimowy to super sprawa, byłem raz w domu, w którym taki ogród był i wrażenie bardzo fajne. To co jest ważne to kwestia izolacji i ogólnie termiki, bo przestrzeń jest przeszklona, a równocześnie musi być w niej ciepło. Przypuszczam, choć specjalistą nie jestem, że właśnie ta szklana konstrukcja o optymalnych własnościach izolacyjnych jest najdroższą częścią przedsięwzięcia. Bo chyba same rośliny, które się tam znajdą to już stosunkowo łatwa i niedroga sprawa. Choć wiem, że w wielu takich ogrodach zimowych roślin jest mało lub wcale i to po prostu kolejne pomieszczenie, w którym można czuć się trochę bliżej dworu na przekór pogodzie.
dawidlas pisze:A jaką firmę polecacie do realizacji takiego ogrodu? Z okolic Krakowa?
mffen pisze:jak to wszystko czytam, to niestety zdaję sobie sprawę, że poki co mnie nie stać, a szkoda
Użytkownicy przeglądający to forum: Google [Bot] i 4 gości