Miejsce, by pochwalić się swoimi osiągnięciami i zastosowanymi rozwiązaniami. Tu znajdziesz praktyczne podpowiedzi dotyczące wykonania elementów małej architektury, aranżacji ogrodu, uprawy i pielęgnacji roślin.
witam... mam prośbe czy robil ktos moze lawki i stół ogrodowy z bali okragłych i mógłby mi opisac dokładnie jak zrobic taki komplet to bede bardzo wdzieczny pozdrawiam
Moim zdaniem aby wykonać takie meble ogrodowe z drewnianych bali,musisz mieć sporo doświadczenia,kreatywności oraz być precyzyjnym w tym co robisz. Dopiero wtedy masz murowany i piękny efekt przy ogromnej satysfakcji.
Jeśli szukacie bardzo ładnych mebli, nie tylko do swojego ogrodu to osobiście polecam także wyposażenie waszego mieszkania czy domu. Ostatnio zamówiłem kanapy natuzzi które rewelacyjnie się prezentują, świetna opcja dla każdego mieszkania !
Jak będziesz robił meble z bali, polecam zaopatrzyć się w materiały do szlifowania https://www.mirka.com/pl/. Jestem przekonany, że ułatwią Ci pracę i przyspieszą cały proces!
Takie meble wyglądają świetnie, zwłaszcza w ogrodach, gdzie przeważają drewniane elementy i dekoracje. Z pewnością przed Tobą dużo pracy i musisz uzbroić się w cierpliwość. Myślę, że da się to zrobić, sporo inspiracji i opisów znajdziesz na blogach o ogrodnictwie.
Akurat jeżeli chodzi o meble ogrodowe, to zamiast typowych bali możesz spokojnie rozejrzeć się za palletami- będzie taniej i odpowiednio je impregnując, dadzą znakomity efekt. Pytanie czy masz na tyle doświadczenia aby wszystko to wykonać samodzielnie.