Witam szanowne grono forumowiczów !
W styczniu planuję otwarcie wlasnego serwisu -
Akademia Roślin. Swoje ogrodnicze doświadczenie zdobywałem w jednej z czołowych szkółek / sklepów internetowych, ale to co mnie zawsze raziło i bolało to permanentna i celowa podmiana odmian bez wiedzy klienta (zakładanie że każdy klient to głupek i nie zorientuje sie iż dostał inna niż zamówiona odmiana borówki, czy winorośli której akurat nie było fizycznie na stanie - dość częsty proceder w sklepach internetowych, niekoniecznie ogrodniczych). Wtedy zrodził mi się w głowie pomysł aby spróbować uruchomić własny serwis ogrodniczy, w którym każdy będzie miał pewność !! iż zakupiona sadzonka to ta konkretna odmiana.
W swojej ofercie planuję mieć możliwie jak najwięcej odmian borówki amerykańskiej, jagody kamczackiej, maliny, jeżyny, agrest, winorośl oraz krzewy ozdobne takiej jak magnolia, rododendrony czy hortensje.
Oczywiście jeszcze daleka droga aby wszystko zostało dopięte na ostatni guzik, nie mniej jednak liczę iż z czasem zdobędę Wasze zaufanie i przede wszystkim jako aktywny uczestnik tego
forum będę mógł czerpać od Was wiedzę garściami !