Trudno wyobrazić sobie ogród bez grilla. W tym dziale znajdują się porady jak zaprojektować i wykonać grill, z jakich materiałów go zbudować i w jakim miejscu ogrodu go urządzić.
My stawiamy na profesjonalne wykonany grill. Ostatnio kupiliśmy dokładnie taki Grill kominek ogrodowy Bari Landmann i jestem zachwycona świetnie się sprawdza, a jeszcze lepiej prezentuje. Jest to inwestycja na lata. Szczerze polecam
Takiego ogrodowego grilla można wykonać także samodzielnie przy odrobinie czasu oraz zaangażowania,przy pomocy narzędzi. akurat zajmujemy się również takimi projektami więc chętnie pomożemy i doradzimy.
Grill ogrodowy powinien być trwały, lepiej zainwestować w coś porządnego, solidnego i cieszyć się tym lata. W RTV Euro AGD jest fajny model grilla ogrodowego, który kupiliśmy sobie właśnie w tym sezonie. Mamy model Campingaz El Prado Grill & Cook 1800 W, jest naprawdę świetny, trwały, solidnie wykonany, no i sprawdził się, jeśli chodzi o wygodę użytkowania. Kupiliśmy go na raty, co też jest dodatkowym atutem zakupów w tymże sklepie.
Akurat skończył się sezon na grillowanie więc też zainteresowałem się tematem kupna grilla. Zdecydowałem się na grill gazowy, dokładnie ten model http://www.sklepogrodniczy.pl/grill-gazowy-fiesta-broil-king/ bo po długich godzinach spędzonych na czytaniu opinii okazało się że jest to dobry wybór, cena w tym sklepie była najlepsza i już nie mogę się doczekać aż będe miał okazję wypróbować go w przyszłym roku na wiosnę
Jeżeli grill ogrodowy to tylko ten wykonany z kamienia, który zapewni nam piękną dekorację i też niesamowitą wygodę podczas grillowania, koszty jego wykonania w cale nie są takie wysokie jak mogłoby się wydawać.
Patrząc na to jak prezentują się takie grille ogrodowe wykonane z kamienia, nie sposób zaprzeczyć, faktycznie jest to piękna ozdoba i przy tym bardzo solidna, trwała na lata i bez problemu można w ten sposób co roku grillować.
Warto się zastanowić i zapoznać z innymi możliwościami. Taki grill z kamienia jak postawimy to już kropka. Ładnie wygląda ale gazowy też można fajnie obudować.
karna pisze:Też jestem za tym, że grill wykonany z kamienia, czy betonu to najlepsze, na co można postawić. Świetnie wygląda i jest trwały.
Nie do końca się zgodzę bo takiego grilla nie ruszysz z miejsca, a to często jest problem. Wiadomo, że tanie grille marketowe nie wyglądają, ale zobacz sobie chociażby sprzęt tego typu - https://decofire.pl/grille-ogrodowe/gri ... broil-king to już jest górna półka jeśli chodzi o grille. Moim zdaniem warto tego typu sprzęt rozważyć jak komuś zależy na designu.