Myślisz o założeniu ogrodu, a nie wiesz jakie wybrać rośliny? Tutaj doradzimy jakie rośliny będą najlepsze do Twojego ogrodu, jak je posadzić a później pielęgnować. Znajdziesz też informacje na temat poszczególnych gatunków roślin, ich wymagań i zastosowań.
Również stawiam na zbyt małą donicę. Tuja to spora roślina, musi mieć dużo miejsca na korzenie, inaczej nie będzie ładnie rosła. Musisz mieć duży balkon skoro stawiasz tam tuje
Mnie bardzo podobają się nowoczesne mieszkania i to jak je można wykorzystać. Zwłaszcza balkony, które można zamienić w skrawek przytulny naturze. Inwestycje mieszkaniowe w Gdańsku ciekawe balkony posiadają. Ja na pewno taki zaaranżowałbym pod siebie i swoja fantazje
Co prawda nie takie rzeczy widziałem na balkonie, ale jednak mimo wszystko thuje nie są najlepszą opcją, zdecydowanie lepiej sprawdzą się w ogrodzie, szczególnie polecam posadzić je wzdłuż płotu.
Można znaleźć dużo ciekawych roślin na https://www.podkarpackiesady.pl/12-drze ... wy-iglaste i do tego takich które z powodzeniem można posadzić do doniczek. Rosną bardzo powoli dlatego nie ma obaw i do tego nie trzeba mu ogromnych donic.
Tuje na balkonie nie do końca się sprawdza, jeżeli masz ogród przed lub za domem to polecam wsadzić je właśnie tam, gdzie odnajdą się zdecydowanie lepiej
Akurat o nawadnianie bym się tutaj kompletnie nie martwił, bardziej o ich wzrost i musisz to kontrolować, bo potem okaże się że nie tylko donica jest za mała, ale i cały balkon.