Moderator: wika001
ogrodniczka31 pisze:Zaraz, zaraz, bo nie całkiem rozumiem. Każdą szklarnię trzeba zgłosić? Czy dopiero od jakichś określonych wymiarów?
Przykładowo, czy taki model jak ten: http://ogrodosfera.pl/duza-szklarnia-og ... 5-x-4-46-m wymaga zgłoszenia?
A jeśli tak, to jak trzeba to załatwić od strony formalnej?
Powiem szczerze, że trochę mnie przestraszyliście. Chodzi mi po głowie postawienie szklarni na wiosnę. No i myślałam, że to będzie proste i bezproblemowe, a tu już zaczynają się schody.
selfcontrol12 pisze:Mam w ogrodzie taką niedużą szklarnię, którą kupiliśmy przez internet i samodzielnie złożyliśmy. Nawet nie przyszło nam to do głowy, żeby gdziekolwiek zgłaszać. Przecież to jest lekka konstrukcja, nawet niezwiązana na stałe z gruntem - w każdej chwili można ją przenieś w dowolne miejsce. Teraz będziemy montować daszki nad drzwi wejściowe i balkonowe i zastanawiam się, czy też nie trzeba tego gdzieś zgłaszać. W projekcie domu nie było żadnych zadaszeń. Z drugiej strony to też lekka konstrukcja z poliwęglanu, którą można łatwo montować i rozmontować w razie potrzeby.
Użytkownicy przeglądający to forum: Obecnie na forum nie ma żadnego zarejestrowanego użytkownika i 11 gości