Moderator: wika001
Kelen pisze:Witam. Mam problem, moje dziecko jedzie na wycieczkę z kolegami, będą spać pod namiotami. Możecie polecić mi jakiś namiot? Musi posiadać tropic oraz zmieścić minimum 4 osoby. Z góry dziękuje za wszelkie odpowiedzi.
Kelen pisze:Witam. Mam problem, moje dziecko jedzie na wycieczkę z kolegami, będą spać pod namiotami. Możecie polecić mi jakiś namiot? Musi posiadać tropic oraz zmieścić minimum 4 osoby. Z góry dziękuje za wszelkie odpowiedzi.
drotor pisze:Kelen pisze:Witam. Mam problem, moje dziecko jedzie na wycieczkę z kolegami, będą spać pod namiotami. Możecie polecić mi jakiś namiot? Musi posiadać tropic oraz zmieścić minimum 4 osoby. Z góry dziękuje za wszelkie odpowiedzi.
Jaki namiot? Najlepiej wytrzymały, z tym wydatkiem nie można oszczędzać, w końcu chodzi o dobro dziecka. Polecam poszukać oferty w sklepach militarnych typu http://www.militaria.pl/. Mają bardzo wytrzymałe namioty, które z pewnością posłużą przez wiele lat.
jansnieg pisze:Kelen pisze:Witam. Mam problem, moje dziecko jedzie na wycieczkę z kolegami, będą spać pod namiotami. Możecie polecić mi jakiś namiot? Musi posiadać tropic oraz zmieścić minimum 4 osoby. Z góry dziękuje za wszelkie odpowiedzi.
Ja polecam namioty fjord nansen. Sam osobiście mam taki: https://www.militaria.pl/fjord_nansen/n ... p73567.xml i jestem bardzo zadowolony. Bardzo łatwo się go rozkłada więc młody też na pewno da radę i będzie miał frajdędrotor pisze:Kelen pisze:Witam. Mam problem, moje dziecko jedzie na wycieczkę z kolegami, będą spać pod namiotami. Możecie polecić mi jakiś namiot? Musi posiadać tropic oraz zmieścić minimum 4 osoby. Z góry dziękuje za wszelkie odpowiedzi.
Jaki namiot? Najlepiej wytrzymały, z tym wydatkiem nie można oszczędzać, w końcu chodzi o dobro dziecka. Polecam poszukać oferty w sklepach militarnych typu http://www.militaria.pl/. Mają bardzo wytrzymałe namioty, które z pewnością posłużą przez wiele lat.
Ano zgadzam się Do tego dorzuć do koszyka krzesiwo i dzieciaki będą miały mega zabawę.
Kelen pisze:Dziękuje za pomoc. Chciałbym zapytać o jeszcze jedna rzecz. Wiadomo jak to pod namiotami, często dzieci w nocy lubią pospacerować po mieście. Chciałbym go zaopatrzyć w gaz pieprzowy, wiem że gaz gazowi nie jest równy, co sądzicie o tym?
Orchido pisze:Z tego co znam się na gazach to ten jest bardzo dobry. Mace jest topowym producentem. Może ta infromacja przyda się komuś kto przegląda tematy tak jak ja Sam mam tej firmy gaz i już mi skórę uratował.
jansnieg pisze:Ja polecam namioty fjord nansen. Sam osobiście mam taki: https://www.militaria.pl/fjord_nansen/n ... p73567.xml i jestem bardzo zadowolony. Bardzo łatwo się go rozkłada więc młody też na pewno da radę i będzie miał frajdę
jansnieg pisze:Ano zgadzam się Do tego dorzuć do koszyka krzesiwo i dzieciaki będą miały mega zabawę.
korektor pisze:Widziałam gdzieś w sklepie militarnym , że są nawet zestawy treningowe, z płytką CD itp żeby przetestować " na próbę" używanie gazu. Fajna rzecz, jeśli chcemy żeby nasze dziecko w 100 % pewnie się posługiwało gazem w razie potrzeby.
korektor pisze:A ja słyszałam, że najlepsze namioty robi firma Coleman, mają szeroki wybór , pod względem wielkości i ceny, mój brat kupował kilka miesięcy temu i pamiętam, że miał sporą zagwozdkę który wybrać model
korektor pisze:hm, jesteś pewien , że krzesiwo to dobry pomysł? Chyba jedynie pod opieką dorosłej osoby, bo chwila nieuwagi, iskra poleci gdzie nie trzeba , a najgorzej jak to robi się cichaczem, i bum problem gotowy..
Orchido pisze:Super musi być taki zestaw i pewnie drogi.. Też od Mace jest?
Orchido pisze:I jaki wybrał? Gdzie kupił swój namiot? Ciężko znaleźć rzetelny sklep, który nie sprzedaje dziadostwa...
Orchido pisze:Od krzesiwa takie problemy? Nie sądzę. Chociażby dlatego, że trzeba się trochę namęczyć nie mając wprawy w rozpalaniu ognia takim sposobem. A krzesiw jest baaardzo dużo.
korektor pisze:tak, też od Mace, z tego co kojarzę to jakieś 130 zł to kosztuje.
korektor pisze:kupował w militaria pl a model to nie pamiętam , sprawdzę to dam znać, taki 2 osobowy wybrał, zielony.
kaczuszka pisze:a macie jeszcze jakieś inne środki do samoobrony ?
kaczuszka pisze:
jeżeli chodzi o firmę coleman to ja mam śpiwór i sobie chwalę już któryś sezon jest ze mną, więc namioty pewnie też robią dobre
korektor pisze:tak, też od Mace, z tego co kojarzę to jakieś 130 zł to kosztuje.
Orchido pisze:Ja mam jeszcze glocka takiego militaria.pl/umarex/pistolet_gnb_glock_19_2_6418_p95109.xml zeby nastraszyć ewnetulanych napastników, ale to już nie mace.
Orchido pisze:Gdzie to widziałeś jeszcze mi powiedz?
korektor pisze:korzystasz z szyny montażowej? Masz może jakieś dodatki do niego ?
korektor pisze:W militaria.pl tutaj masz ten zestaw --> militaria.pl/mace_security_international,_inc/zestaw_treningowy_mace_z_dvd_80222_p74141.xml
korektor pisze:A tak pozostając w biwakowych tematach to co sądzicie o spodniach od Helikona? Mam na myśli konkretnie model SFU Next. Sprawdzą się w lesie?
kaczuszka pisze:korektor pisze:korzystasz z szyny montażowej? Masz może jakieś dodatki do niego ?
a to gdzie strzelasz taką wiatrówką ? można spokojnie zabrać na strzelnicę ?
kaczuszka pisze:korektor pisze:W militaria.pl tutaj masz ten zestaw --> militaria.pl/mace_security_international,_inc/zestaw_treningowy_mace_z_dvd_80222_p74141.xml
a tak zmieniając temat ostatnio zauważyłam fajną promocję na gaz do samoobrony ale od firmy walther miał ktoś go ?
kaczuszka pisze:korektor pisze:A tak pozostając w biwakowych tematach to co sądzicie o spodniach od Helikona? Mam na myśli konkretnie model SFU Next. Sprawdzą się w lesie?
jedne z lepszych spodnie jakie miałam, a mam dokładnie takie https://www.militaria.pl/helikon/spodni ... p67966.xml
Wróć do „Inne tematy ogrodowe i działkowe”
Użytkownicy przeglądający to forum: Google [Bot] i 170 gości