Opisy gatunków drzew i krzewów, informacje na temat ich uprawy, zabiegów pielęgnacyjnych i zastosowania. Jakie drzewa i krzewy są odpowiednie na małą działkę, które można sadzić w cieniu, albo wymagają określonej gleby? Jeśli szukasz odpowiedzi na te i wiele innych pytań, dotyczących drzew i krzewów ? zapraszamy do tego działu.
Ja mam ogródek obsadzony dookoła tujami. Nic nie widać z ulicy, drzewka rosną bardzo wysoko. Minusem jest to, że trzeba je przycinać, ale niezbyt często
Tuje to bardzo dobry pomysł na to o aby skutecznie odgrodzić się od sąsiadów, na plus to że rosną dosyć szybko więc nie trzeba czekać latami na efekty. Oczywiście jest to przede wszystkim kwestia naszego gustu i aranżacji ogrodu.
Ja mam cis i fajnie się sprawdza, nie mam z nim jakiś problemów większych. Jakiś czas temu zamówiłam na fulo.pl siatkę i dałam ja na zewnętrzną stronę żywopłotu żeby jednak stabilniej było
Cis jest okej, ale zdecydowanie bardziej podobają mi się Tuje jako żywopłot. też bezproblemowe i nie wymagają szczególnej pielęgnacji, wiadomo poza podcinaniem.
Polecam sadzonki drzew bylin i krzewów iglastych zakupić w szkółce braciadebscy.pl. Ogromne doświadczenie i lata nieustannego rozwoju przyczyniają się do wysokiej jakości usług.
Rododendrony i ognik pomarańczowy albo czerwony wygląda cudownie zima że swoimi kolorowymi kulkami a latem kwitnie na biało a rododendrony inaczej różanecznik wiadomo ma piękne kolory polecam też yuke która ma oryginalne kwiaty oraz bukszpan który można przycinać na kule Od siebie polecam kontakt z nimi https://www.podkarpackiesady.pl/23-porzeczki
Powinni dobrać najlepsze rośliny do ogrodu i doradzić co się najlepiej przyjmie.