Kosiarki, podkaszarki, sekatory, odkurzacze do liści, wertykulatory, pilarki, itp. Dział poświecony narzędziom ? ich wyborowi i ich wykorzystaniu w ogrodzie, od prac ziemnych, przez pielęgnację trawnika, drzew, krzewów i kwiatów do akcesoriów ułatwiających utrzymanie porządku w ogrodzie ? i wiele innych.
Chciałbym zapytać Was o zdanie ,mam juz całe ogrodzenie itd ale chciał bym załozyć sobie jakiś naped do bramy , takie udogodnienie może być bardzo przydatne. I chciał bym się się dowiedzieć czy warto, czy napedy się nie psują, nie ma z nimi problemów no i jeszcze jaka marka jest najlepsza i w rozsądnej cenie. Czytałem trochę w tym temacie i polecaja firmę nice, https://www.nice.pl/ ktoś z was korzystał , i jak się sprawdza?
Jeżeli wybierzesz napęd dobrej firmy z dobrym siłownikiem, to moim zdaniem nie będzie awaryjny, to raczej wygoda, tylko pytanie jaki budżet jesteś w stanie przeznaczyć na ten cel, od tego zacznijmy.
Ja akurat zdecydowałem wybrać odwrotnie - napęd i brama osobno. Faktem jest to, że to zależy od budżetu, natomiast nie chciałem mieć problemów z ewentualnym serwisem napędu. Sama jednostka jest od BFT. Model Tiziano - pasuje do bram i zastosowań typowo domowych.
Markowy – tak. BFT – zdecydowanie może być. Dobra jakość wykonania, ciche działanie, do tego też rozsądne ceny. Plusem tych siłowników jest też bardzo proste programowanie dzięki dobrze opisanej centrali sterującej
Mieliśmy przez 8 lat nice i się skończył od początku działał tak średnio, teraz wzięliśmy właśnie bft, sąsiad taki ma i sobie chwali, faktycznie działa płynnie i na razie jest ok nawet ostatnio na mrozach dawał rade.