Jak pielęgnować rośliny by pięknie wyglądały o każdej porze roku? Informacje o tym, kiedy najlepiej przesadzać rośliny, jak je jak przycinać i rozmnażać oraz jakie są optymalne warunki dla uprawy poszczególnych gatunków.
jestem z tym tematem na bieżąco wiec dam kilka rad Przede wszystkim trzeba wybrać odpowiednie miejsce najlepiej takie które będzie nasłonecznione przez 4-6 godzin w ciągu dnia. Musisz się także zastanowić nad kształtem i głębokością swojego oczka. trzeba dobrać odpowiednia folię na dno oczka i zabezpieczyć przed korzeniami i kamieniami. Trzeba dobrać także odpowiednią pompę...i rozłożyć jej przewody. I na zakończenie wykończyć brzegi oczka odpowiednim materiałem typu kamyczkami lub żwirem
jeśli chodzi o utrzymanie czystości w oczku wodnym to mi pomaga siatka. Kilka lat temu kupiłem na fulo.pl i sporo zanieczyszczeń zatrzymuje więc jest zdecydowanie mniej czyszczenia
Na forum jest cały dział dotyczący oczek wodnych w ogrodzie, warto wejść i poczytać. Wbrew pozorom nie jest to łatwa sprawa zarówno w kwestii utrzymania czystości jak i generalnie jego wykonania i trzeba to wiedzieć zanim zdecydujemy się na oczko wodne.
Kiedyś myślalam żeby założyć oczko wodne, ale pewien pan uświadomił mnie że wypbudować takie oczko wodno to jedno ale potem utrzymać je w czystości to już trzeba się trochę nagimnastykować, zwłaszcza jak chce się w środku mieć rybki. I to mnie zniechęciło do zakładanie przydomowego oczka wodnego.
Wystarczy poszukać informacji w Google... Tutaj masz całą kategorię: https://poradnikogrodniczy.pl/oczkowodne.php z oczkami wodnymi, poradniki od A do Z, po przeczytaniu na pewno będziesz już wiedział wszyściutko
Akurat tutaj zgoda, oczko wodne to piękna ozdoba w ogrodzie, natomiast trzeba o nie dbać i pielęgnować aby było zawsze zadbane. W kwestii jego projektu jaki wykonania służymy pomocą, zajmujemy się tym na co dzień
ładnie to wygląda, ale bym nie chciała mieć oczka wodnego w moim ogrodzie, ze względu na to, że nie miałabym kiedy się tym zajmować, ani nawet bym nie umiała