Podzielę się moją historią basenową:
W roku 2017 zrodził się pomysł basenu w ogrodzie. Pierwsze przymiarki, zbieranie informacji w internecie i wyszukiwanie firm. Jak się okazało jest dosyć sporo producentów basenów w Polsce (wydaje mi się nawet, że jesteśmy w czołówce Europy). Najwięcej jest w rejonach śląska (dwóch dużych w Opolskim, Poolsfactory i Superpools). Ponieważ do opolskiego mam najbliżej wybrałem się do nich. Ten pierwszy zrobił spore wrażenie na mnie (duża wystawa wszystko ładnie i pięknie). Po krótkiej rozmowie Pani przedstawiła mi ofertę (wtedy wydawało mi się cenowo bardzo dobrą, dużo gratisów dzisiaj już wiem, że nie ma nic za darmo). Podziękowałem i powiedziałem, że wybieram się do tej drugiej, konkurencyjnej. Co mnie bardzo niemiło zaskoczyło Pani od razu zaczęła bardzo źle o konkurencji mówić (że w ogóle nie warto tam jechać, że oszuści, że to i tamto). Jestem ciekawską osobą więc tym bardziej chciałem tam pojechać. Firma o wiele mniejsza (bez przepychu i ogromnej wystawy) ale było czuć rodzinny klimat. Oferta którą tam dostałem była co prawda droższa ale też o wiele bogatsza. Dzisiaj też już wiem, że wiedza i kompetencje Pana w Superpools jest na wyższym poziomie. Co prawda nie dają gratisów ale jak się dowiedziałem przedmioty dawane w ofercie gratis nie podlegają gwarancji (czyli nieuczciwe zagranie firmy Poolsfactory). Ostatecznie zamówiłem basen 7,5x3,7x1,55m w Superpools i od roku ciesze się relaksem w domu. Może się komuś przyda moja historia. Wniosek jest taki że nie wszystko co świeci jest złotem... Uważajcie dokładnie i podążajcie własną intuicją