W ogrodzie może wydarzyć się dużo nieprzewidzianych sytuacji ? ten dział właśnie im jest poświęcony. Informacje na temat specyficznych problemów związanych z pracami ogrodowymi, aranżacją ogrodu, uprawą oryginalnych gatunków roślin.
A gdybyście mieli wybierać dekoracje całkowicie nietuzinkowe to na co byście się zdecydowali? Mi się ostatnio bardzo spodobały sztuczne skały. Myślę, że takich nikt nie będzie miał na swoim ogródku. A jakie jest Wasze zdanie na ten temat?
Na wygląd ogrodu wpływa też kondycja trawnika. My na początku wysialiśmy trawnik sami ale efekt był opłakany. W związku z tym w kolejnym sezonie założyliśmy taki trawnik z rolki.
[quote="zmarzlak"]Na wygląd ogrodu wpływa też kondycja trawnika. My na początku wysialiśmy trawnik sami ale efekt był opłakany. W związku z tym w kolejnym sezonie założyliśmy taki trawnik z rolki.
W kwestii kondycji trawnika, osobiście, ufam bez dwóch zdań profesjonalistom ale każdy ma swoje indywidualne predyspozycje.
Teraz bardzo modne są dekoracje ogrodowe w stylu skandynawskim. Wszystko wyważone, w jasnych kolorach, bardzo ładnie kontrastuje z zielonym trawnikiem zamówiliśmy z żoną girlandy z żarówkami i wiszące doniczki.
Ręcznie robione dekoracje przez Topiary upiększą każdy ogród. Na zamówienie wykonują rozmaite dekoracje ogrodowe, odpowiednio kształtują krzewy oraz wykonują artystyczne malunki. Dysponują wieloletnim doświadczeniem i wieloma umiejętnościami, które sprawiają, że banalny ogród może się przekształcić w dzieło sztuki.
Moim skromnym zdaniem najlepiej w ogrodzie jako dekoracja wyglądają donice betonowe hiszpańskie, greckie, duńskie, angielskie -pozbruk, można wybierać w kształtach i kolorach i tak je dopasować żeby współgrały z całym zamysłem ogrodu