Moderator: wika001
Wiku33! Dużymi walorami dekoracyjnymi odznaczają się różne gatunki zieleni krzaczastej. Najefektowniejsze spośród nich to filodendron, palma, fikus. W sprzyjających warunkach mogą się one rozrosnąć do wielkości sporych drzewek. Sporo dowiesz się w pracowni MGArchitekci. Przy starannej pielęgnacji i corocznym przesadzaniu udoje się czasem wyhodować w mieszkaniu nawet owocujące pomarańcze i cytryny. Hodowanie tych roślin wymaga jednak wiele trudu i zabiegów. Dzięki swej niewątpliwej oryginalności wielu zwolenników wśród domowych hodowców zyskały kaktusy. Ogromna ilość odmian tych przedziwnych roślin niejednokrotnie rozbudza żyłkę kolekcjonerską.Nie jestem zwolennikiem sztucznych kwiatów, tymbardziej, że żywe nie potrzebują dużo opieki. Są odmiany mało wymagające, a podlewanie raz na tydzień, to żaden kłopot. Ciotka ma w białym salonie paprocie, bardzo fajnie to wygląda, tak minimalistycznie.
Polecam kwiatowa Chełm, w tej kwiaciarni robią niesamowite bukiety ze świeżych kwiatów i bardzo szybko dostarczają.Widzę, że jest tu wielu miłośników storczyków, co bardzo mnie cieszy. Sama je uwielbiam. A wszystko zaczęło się dość niewinnie, gdy otrzymałam pierwszego storczyka i na śmierć o nim zapomniałam a on mimo tego "przeżył". Dziś nie wyobrażam sobie domu bez kwiatów!
Użytkownicy przeglądający to forum: Obecnie na forum nie ma żadnego zarejestrowanego użytkownika i 2 gości