My obsadzamy w tym roku ogród tujami dookoła, a poza tym poprosiliśmy o aranżację projektanta ogrodów i on nam wybrał wszystkie nasadzenia. Jedynie co sugerowałam to ogród zimozielony a że też jestem laikiem, to nawet nie próbowałam niczego planować na własną rękę, bo nie mam pojęcia jakie rośliny można obok siebie sadzić a jakie się nie znoszą, nie wiem po jakiej stronie ogrodu, co powinno rosnąć, co się ładnie komponuje obok czego... wolałam to zostawić fachowcowi, mam teraz projekt i wystarczy pójść do szkółki, zakupić rośliny i posadzić
będzie dużo "zabawy" na wiosnę. Już się nie mogę doczekać.
A jeśli wolisz poradzić sobie sama, to myślę że spokojnie znajdziesz jakieś porady ogrodnicze w internecie. Myśmy szukali alternatywy dla tuj dookoła ogrodu i jest naprawdę wiele różnych propozycji na żywopłoty, trzeba sobie tylko wszystko przeliczyć i przemyśleć. Bardzo piękny jest bukszpan, ale sadzonki są drogie i tak maleńkie, że musielibyśmy czekać aż nas zasłonią chyba z 10 lat
Jesli chodzi o trawnik to polecam zastosować na niego nawóz jesienny, ładnie go odżywi!