Trudno wyobrazić sobie ogród bez grilla. W tym dziale znajdują się porady jak zaprojektować i wykonać grill, z jakich materiałów go zbudować i w jakim miejscu ogrodu go urządzić.
Ale w gazowym nie ma tego posmaku węgla między zębami, popiołu w oczach i włosach, a tym bardziej majówkowego, grillowego klimatu. Mimo to uznaję wyższość grilla gazowego nad tradycyjnymi.
Od kiedy mój mąż kupił profesjonalny grill ogrodowy gazowy, w końcu nie musimy się martwić o nieprzyjemny zapach dymu, który zawsze towarzyszył przy grillowaniu z użyciem węgla. Nowsze rozwiązania są zdecydowanie bardziej pożyteczne. Serdecznie polecam.
Ja zawsze kroje sobie na kawałeczki kurczaka i marynuje go całą noc w oliwie z oliwek wraz z ulubionymi przyprawami. Wychodzi bardzo soczysty , a nie kapeć jak to kurczak ma w zwyczaju
Od siebie polecam szczególnie przyprawy do grilla od Vigor. Można dostać tam dobre przyprawy do wieprzowiny ale i do kurczaka