Płot lamelowy czy szczelny?

Zastanawiasz się jak ogrodzić swoją działkę czy ogród? Które ogrodzenie spełni Twoje wymagania i dodatkowo będzie elementem dekoracyjnym ogrodu? Tutaj znajdziesz odpowiedzi na te pytania.

Moderator: wika001

Kosam
Początkujący
Początkujący
Płot lamelowy czy szczelny?

autor: Kosam » 11 sie 2021, 19:12

Nie jestem pewien co do zakupu. Płot ma być na ogrodzenie małej działki. Czy mógłby ktoś z doświadczeniem mi doradzić?

domakowa92
Zainteresowany
Zainteresowany
Re: Płot lamelowy czy szczelny?

autor: domakowa92 » 18 sie 2021, 12:58

Ile ludzi tyle opinii, wybierz co ci się podoba

Złotowłosa
Zainteresowany
Zainteresowany

autor: Złotowłosa » 09 maja 2022, 9:40

Tak jak tutaj osoba powyżej pisze - wszystko tak naprawdę zależne jest od tego jaka jest działka oraz jakie macie możliwości w sprawie montazu ogrodzenia. Sama jestem większą fanką ogrodzeń lamelowych - z uwaagi na to, że są naturalne i dają fajne tło dla roślin. Poza tym dochodzi tutaj kwestia ceny. Zwykle takie ogrodzenie jest o wiele tańsze niż ogrodzenie kute czy gabionowe.
Obecnie w dobrej cenie płot lamelowy dostaniesz w Leroy Merlin. W ostatnim czasie ceny takiego wyposażenia znacznie podskoczyły do góry, ale sklep trzyma nadal korzystne ceny tak wieć warto jest zajrzeć.

Sama ostatnio kupowałam coś takiego aby się odgrodzić od sąsiadów.

dansews
Początkujący
Początkujący

autor: dansews » 30 paź 2024, 6:56

Zastanawiam się między drewnem a metalem, chociaż metal wydaje się bardziej trwały. Ktoś podpowie, czy rzeczywiście warto płacić więcej za ogrodzenie metalowe?

skyres
Zainteresowany
Zainteresowany

autor: skyres » 30 paź 2024, 8:35

No hej - ja miałam drewniane przez kilka lat i konserwacja była upierdliwa – trzeba co parę lat malować, a drewno i tak niszczeje. Przerzuciłam się na sztachety stalowe i widzę różnicę. Nie ma porównania w kwestii trwałości, a cenowo też nie wychodzi aż tak drogo, zwłaszcza jeśli nie potrzebujesz zdobionych wzorów. Metalowe ogrodzenie to jednak na lata, więc zainwestowałam i póki co jestem zadowolona. Sztachety metalowe dobrze jest zamówić u producenta https://pokrycia.pl/ogrodzenia-html/sztachety-stalowe Mogę dać tutaj kontakt do firmy, w której możesz zamówić w dobrej cenie.

Wróć do „Ogrodzenia”