Re: Pomoc w wyborze kosiarki.
autor: Sir nikT » 29 sie 2021, 10:49
odnowię watek kosiarki bo 2 lata na rynku potrafi zmienić to i owo. Niechcący kupiłem sporą działkę 16a z bardzo zadbanym ogrodem, nasadzenia drzewka krzewy i sporo trawnika czyli zielono. Właściwie to poczułem się jak u siebie... bo w kwestiach ogrodowych też jestem całkiem zielony. W panice kupiłem kosiarkę, spory areał ale o bardzo zakręconym kształcie, więc znalazłem kosiarkę ze skrętnymi kołami. Świadom swojej niewiedzy uznałem że prostota na początek będzie właściwą receptą i kupiłem elektryczną w miarę silną i niedrogą kosiarkę z napędem + przedłużacze. Wiem, wiem nawet teraz słyszę kpiące parsknięcia doświadczonych amatorów ogrodnictwa i chyba mi się należy. Dla tych mniej doświadczonych, którzy będą stali przed podobnym dylematem oświadczam: nie tędy droga! Pierwsze koszenie to sam walczyłem z kablem, kolejne trzy za asystenta kablowego miałem żonę ale i jej ta fucha szybko się znudziła na tyle, że decyzja o zmianie kosiarki została przyjęta bez głosów sprzeciwu. No dobra, jakie priorytety? Tym razem prześwietliłem wszelkie fora internetowe co pochłonęło kilka godzin z mojego życia, a co gorsze na każdą pozytywną opinię o produkcie bez problemu znajdowałem opinię przeciwstawną. Kociokwik i to o czym przestrzegają znawcy mediów, że internet w swojej różnorodności niestety przestaje być wiarygodnym źródłem informacji. Ponieważ mój wpis zrobił się przydługi, więc go dokończę wieczorem... a jest o czym opowiadać.