projekt ogrodu

Pomysły na aranżację ogrodu, dobór odpowiednich roślin i kompozycje roślinne. Tu znajdziesz podpowiedzi jak zaprojektować by był funkcjonalny, efektowny i piękny. Zamieszczamy porady jak stworzyć ogród w określonym stylu i jak zagospodarować przestrzeń.

Moderator: wika001

Regulamin forum
BioArt
Aktywny
Aktywny
Re: projekt ogrodu

autor: BioArt » 20 mar 2018, 13:27

Akurat ciekawe porady oraz projekty ogrodów, jak i pomoc na każdym etapie jego realizacji znajdziecie także u nas, w razie pytań zapraszamy do kontaktu :)

barka
Początkujący
Początkujący

autor: barka » 26 mar 2023, 22:13

Ja ze swojej strony mogę polecić to studio krajobrazu z Kielc

alutka89
Zainteresowany
Zainteresowany

autor: alutka89 » 18 kwie 2023, 9:00

Na necie jest sporo inspiracji, trochę czasu, chęci i można samemu zaprojektować ogród. Posadziłam krzewy, zasiałam trawę, mąż zbudował taras, zamówiłam meble na megascenie i mamy fajny kącik wypoczynkowy na ciepłe dni.

aperto
Początkujący
Początkujący
Kontaktowanie:

autor: aperto » 23 maja 2023, 14:09

Są też firmy które robią projekty, a potem transport części i kompleksowy montaż, jak ktoś nie chce się bawić samemu. Miałem przyjemność korzystać z podobnych rozwiązań.

skyres
Zainteresowany
Zainteresowany

autor: skyres » 28 mar 2025, 9:50

Jestem architektem i mój ogród zagospodatowałem z Żoną. Posadziłem wszystkie drzewa i kwiaty, żadne nie uschło. To jest bardzo proste, tylko trzeba się orientować, jaka ziemia, co posadzić, jak nawozić, co podsypać, jak pielęgnować, wszystkiego można się nauczyć. Tak czy inaczej ogród sam nie rośnie i sam się nie pielęgnuje, nawet jeżeli wykona go architekt, właściciel zawsze będzie miał ręce pełne pracy, ale nie ma nic przyjniejszego od pogrzebania w ziemi po pracy, strzyżenia, przycinania i na końcu kawy lub kieliszka wina na tarasie, patrząc na swoją pracę

Wróć do „Projektowanie ogrodów”