Jaki natrysk pod prysznic

W ogrodzie może wydarzyć się dużo nieprzewidzianych sytuacji ? ten dział właśnie im jest poświęcony. Informacje na temat specyficznych problemów związanych z pracami ogrodowymi, aranżacją ogrodu, uprawą oryginalnych gatunków roślin.

Moderator: wika001

dansews
Początkujący
Początkujący
Jaki natrysk pod prysznic

autor: dansews » 17 sty 2025, 15:11

Chciałabym zapytać o armaturę łazienkową. Zestaw prysznicowy natynkowy czy podtynkowy lepszy? jakie polecacie ?

Awatar użytkownika
martan
Aktywny
Aktywny
Re: Jaki natrysk pod prysznic

autor: martan » 20 sty 2025, 9:05

Zależy. Jak nie lubisz deszczownicy i chcesz tylko podłączyć słuchawkę - natynkowa. Jeśli chcesz deszczownicę, to:
Podtynkowa plusy względem natynkowej - wygląda nowoczesnie, może trochę mniej do sprzątania
Podtynkowa minusy - trudniejszy montaż, droższe w zakupie i montażu, kłopotliwe naprawy w przypadku awarii, uchwyt na słuchawkę rzadko jest regulowany - dla mnie to minus nie do przejścia.
Chce mieć możliwość odwieszenia słuchawki na takiej wysokości i pod takim kątem, jak chcę, zwłaszcza, że między mną a żoną mamy znaczną różnicę wzrostu. Dlatego wybrałem zestaw natynkowy - zazwyczaj są z drążkiem. Dokupowanie drążka do zestawu podtynkowego mija się z celem.
Dodatkowo, dużo więcej jest zestawów natynkowych z zaworem termostatycznym, na czym też mi zależało.

A jeśli mogę polecić firmę to będzie to na pewno Sanplast https://tylkofirmy.pl/sanplast,f6287

Wróć do „Inne tematy ogrodowe i działkowe”