Jak pielęgnować rośliny by pięknie wyglądały o każdej porze roku? Informacje o tym, kiedy najlepiej przesadzać rośliny, jak je jak przycinać i rozmnażać oraz jakie są optymalne warunki dla uprawy poszczególnych gatunków.
Niestety ciężko jest znaleźć w typowych wielkich "supermarketach" doniczki do storczyków. A jak już znajdzie się porządną przeźroczystą doniczkę to jest strasznie droga, a plastikowe pojemniczki mnie nie interesują Na szczęście ostatnio znalazłam w internetowym sklepie fajną szklaną doniczkę za naprawdę małe pieniądze. Polecam Tobie też tu zajrzeć: http://www.sklep.hydroponika.pl/Doniczki/do_storczyków/
Ja z kolei polecam większe drewniane donice, ma taką skrzynkę na ziemi przy oknie od samej ziemi, i buduje to bardzo fajny klimat w domu, taki mini-ogród wewnątrz mieszkania
Ja do domu jak i do ogrodu kupiłam doniczki technorattanowe. Są strasznie wytrzymałe a te w ogrodzie wytrzymały nawet mrozy i śniegi. Swoje zamawiam na tej stronce www.rattanart.pl i jestm z nich szalenie zadowolona.
Napewno plastiki odpadają, ja to lubie szklane, przezroczyste - kiedys ktos mi mówił,ze takie na storczyki sa najlepsze. Ale wiadomo -cenowo są nieco drozsze niz plastik ale chyba i wizualnie lepiej wygladaja
Plastikowe odpadają z racji tego że są niestabilne a poza tym niezbyt ładnie się prezentują. Zdecydowanie lepsze są drewniane,na storczyki myślę że w sam raz:)
Akurat do storczyków polecam szklaną doniczkę,która będzie się nie tylko ładnie prezentować ale też pozostanie bezinwazyjna dla samego kwiatu,to bardzo ważna kwestia.