Strona 1 z 1

Przepisy w Tandoorze - nowy smak!

: 11 sty 2016, 8:48
autor: tandoor
Wieprzowina



Wymagane produkty:

na każdy kg mięsa cebula 100g, suszone zioła, zmielony czerwony pieprz i papryka pół łyżeczki, ćwiartkę cytryny 2-3 łyżki oleju roślinnego.

Wieprzowina (szyja, żebra, lub filety, posiekane 4-5 centymetrowe kawałki - do wyboru) wyciąć około 3 centymetra kawałki .

[img][img]http://f3.s.qip.ru/~YLAzZL9s.jpg[/img][/IMG]

[img][img]http://f2.s.qip.ru/~oHGoukSc.jpg[/img][/IMG]

[img][img]http://f6.s.qip.ru/~zd5ybCEx.jpg[/img][/IMG]


Tandoor - nowy smak, którego jeszcze nie poznaliście!!!
Żebra oddzielone od siebie. Na każdy kilogram mięsa : przewinąć do mielenia mięsa 100 g cebuli, dodać suszone zioła, czerwony pieprz i papryka do smaku ( około pół łyżeczki ), czwarta średniej cytryny. Wycisnąć sok 2-3 łyżki oleju roślinnego. Mieszać marynaty, marynować od 1 do 3 godzin. Nawleczone na szpady piec w Tandoorze. (Ok. 25 minut)

Re: Przepisy w Tandoorze - nowy smak!

: 11 mar 2016, 11:46
autor: fivetrees
Hmm brzmi to smacznie. Chociaż niekoniecznie to moje smaki.

Re: Przepisy w Tandoorze - nowy smak!

: 26 sie 2016, 7:38
autor: kgbply
Brzmi naprawdę smacznie.