W ogrodzie może wydarzyć się dużo nieprzewidzianych sytuacji ? ten dział właśnie im jest poświęcony. Informacje na temat specyficznych problemów związanych z pracami ogrodowymi, aranżacją ogrodu, uprawą oryginalnych gatunków roślin.
A jak my przed domem niedawno tą kostkę kładliśmy, taką z bruk betu, to też już musimy do niej użyć impregnatu? Ona nie jest niczym już posmarowana żeby jesień i zimę przetrwać?
większość produktów Bruk-betu a zwłaszcza kostka ma zastosowany system Hydrostop który zapobiega nasiąkaniu wodą czy chroni przed zabrudzeniami, więc chyba nie ma potrzeby dodatkowo zabezpieczać
Też nie wiedziałem, że kostkę brukową trzeba impregnować. Po brukowaniu podwórka przez rok wyglądał ładnie jednak po zimie strasznie się zanieczyścił i trudno było doprowadzać go do ładnego wyglądu. Postanowiłem coś z tym zrobić i po odpowiednim przygotowaniu (myciu, czyszczeniu) zainwestowałem w impregnację środkiem Dynasil - http://www.consil.com.pl/dynasil-floor.html teraz spłuczę plac i efekt jest jaki oczekiwałem. Nie dość, że łatwiej utrzymać kostkę brukową w czystości to ładniej kolorystycznie wygląda.
Ja ostatnio zastanawiałem się w ogóle nad zakupem kostki brukowej. Co polecacie jesli chodzi o dostawcę: zakład kamieniarskiczy jakiś market budowlany?