przepisy na grilla
: 12 cze 2011, 3:05
Polędwica w obręczach z papryki
1/2 kg polędwicy
2 duże papryki (czerwona i żółta)
2 łyżki oliwy
sól
pieprz
Polędwicę kroimy na grube plastry, paprykę na okręgi. Plastry mięsa umieszczamy w okręgach z papryki. Smarujemy po obu stronach oliwą. Grillujemy 3-4 min, przewracając z jednej strony na drugą. Posypujemy solą i pieprzem. Do polędwicy pasuje węgierski Egri Bikaver lub River Route - Merlot rocznik 1998, rumuńskie wino o aromacie cedru i dojrzałych czerwonych owoców (wina czerwone pijemy w temp. pokojowej, 18-20°C).
1/2 kg polędwicy
2 duże papryki (czerwona i żółta)
2 łyżki oliwy
sól
pieprz
Polędwicę kroimy na grube plastry, paprykę na okręgi. Plastry mięsa umieszczamy w okręgach z papryki. Smarujemy po obu stronach oliwą. Grillujemy 3-4 min, przewracając z jednej strony na drugą. Posypujemy solą i pieprzem. Do polędwicy pasuje węgierski Egri Bikaver lub River Route - Merlot rocznik 1998, rumuńskie wino o aromacie cedru i dojrzałych czerwonych owoców (wina czerwone pijemy w temp. pokojowej, 18-20°C).